M-test sau acupunctura fără ace

În Centrul de Recuperare Medicală AXIS, abordarea unei astfel de boli, de exemplu, este tridimensională: M-test, kinesio-taping şi meridiline masaj.

Specialist fizio-kinetoterapie Florentina Enescu este singurul specialist român, absolvent la clasa prof. univ. dr. Yoshito Mukaino, preşedintele Societăţii Japoneze de Acupunctură şi Moxibustie, de Cercetare.

Procedeul M-test foloseste un examen amanuntit fizic concretizat în executarea de miscari ale tuturor articulatiilor mari ale organismului si aprecieri protocolare concrete ale mobilitatii unei articulatii, durerii articulare si a tesuturilor moi adiacente precum si a gradului de impotenta functionala, aprecieri exprimate prin tulburari ale meridianelor corespunzatoare zonei dureroase. Acest examen demonstreaza diagnosticul si etaleaza punctele de acupunctura ce trebuie tratate pentru a reduce simptomatologia.
Procedeul de tratament Mukaino foloseste cea mai de avangarda metoda de acupunctura – cea care nu depaseste bariera tegumentara, pacientul fiind scutit de neplacerea întepaturii unui ac clasic de acupunctura. Prin aceasta metoda de tratament, într-o criza de lumbago (lombosciatica) cu tablou clasic complet – durere, contractura paravertebrala, impotenta functionala – pacientul revine la functionalitate în mai putin de o ora.

Kinesio-tappingul sau tappingul fasciei musculare a ajuns în Centrul de Recuperare Medicala AXIS la al optulea an de experienta. Aceasta experienta ne permite sa afirmam ca este cea mai valoroasa terapie noninvaziva în recuperarea unui tesut inflamat, fie el osos, tendinos sau musculo-ligamentar.