Kinesiotaping

Încă din anii 70, în America, s-a experimentat aplicarea de faşă adezivă normală pe piele, în scopul de a facilita procesul de vindecare, fără ca aceasta să împieteze mobilitatea articulară.
Este o metodă de tratament care nu implică substanţe medicamentoase, care stimulează procesul de vindecare natural, prin diminuarea durerii şi a procesului inflamator.

Are aplicabilitate largă, începând cu patologia musculară, osteoarticulară, limfatică, până la disfuncţii de organe şi sisteme. Această metodă a devenit în scurt timp o parte integrantă a conceptelor moderne de tratament.
De exemplu, kinesiotaping este utilizat în tratamentul limfedemului de braţ, în cancerul de sân tratat chirurgical – în aceste situaţii, kinesiotagingul asigură un drenaj limfatic continuu, faţă de drenajul limfatic manual care este recomandat să se facă la diverse intervale de timp.
Această metodă de tratament ajută la:

  • îmbunătăţirea funcţiei musculare,
  • susţinerea funcţiei articulare (se obţine recuperarea mobilităţii articulare),
  • diminuarea durerii şi activarea sistemului limfatic.

 

Este indicată în patologia vertebrală (cervicală, dorsală şi lombară), musculară, artroze, cefalee, sindrom de tunel carpian, patologia secundară postoperatorie, scolioze, sindrom de impingement, patologie neurologică, pediatrică, respiratorie, cardiovasculară.